برخی از پروژه های در حال انجام این آزمایشگاه: |
|
دستگاه هوشمند تشخیص اتوماتیک شاخص ارتباط عملکردی سیستم عصبی عضلانی دستگاه هوشمند تشخیص اتوماتیک ارتباط عملکردی عصبی عضلانی شامل بخش های سخت افزار و نرم افزار جهت انجام پردازش های لازم و نمایش نتایج ارزیابی به صورت Real-Time است. بخش سخت افزار جهت انجام تکالیف عضلانی و اعمال نیرو توسط فرد به سنسور نیرو سنج طراحی شده است. سیستم طراحی شده قابلیت انجام تکلیف های انقباضی استاتیک و دینامیک هرکدام از انگشتان دست چپ و راست، تکلیف های انقباضی پای چپ و راست به شکل پدالی، انجام وظایف انقباضی دست راست و چپ به صورت gripping و همچنین ارسال و ذخیره سازی داده های حاصل از سنسور نیرو سنج را دارد. همزمان با انجام تکالیف عضلانی، سیگنال های مغزی و عضلانی افراد به صورت همزمان ثبت میشود. در قسمت نرم افزاری اطلاعات سوژه، پالس های سنکرون ساز شروع و زمانبندی تکلیف را به سیستم ثبت سیگنال فرستاده شده و در ادامه کار بخش ثبت سیگنال اطلاعات تکلیف را به عنوان داده ورودی و همراه با اخذ همزمان سیگنال های الکتریکی مغز و ماهیچه ثبت میکند، این اطلاعات به نرم افزار هوشمند فرستاده میشود و معیار و شاخص کوپلینگ براساس انتخاب نوع آنالیز در هر نوبت تعیین می گردد. " دستگاه هوشمند ارزیابی عملکرد سیستم عصبی عضلانی" که در سال 1402 توسط محققان این آزمایشگاه طراحی و ساخته شد توانست در مسابقه بین المللی BCI Awards 2023 به عنوان یکی از نامزد های نهایی دریافت جایزه انتخاب شود. |
|
طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی ماژول پردازشی پاسخ ساقه مغز (cABR) به محرکهای پیچیده شنوایی تـشخیص بـه موقـع کم شنوایی در کودکان و متعاقـب آن مداخلـه درمـانی بـه موقـع، باعث ارتقای سطح سلامت و پتانـسیل هـای کـودک در تمـامی حیطه های رشدی و تواناییهای شناختی وی مـی گـردد و عـدم تشخیص و مداخله درمانی به موقع بـا خطـر افـزایش اخـتلالات یــادگیری همــراه بــوده و بهــای تمــام شــده مداخلــه، درمــان آموزشهای تخصصی، هزینـههـای پزشـکی و از دسـت رفـتن بهره وری را چشمگیر می نماید. در حال حاضر رایجترین ابزارهای غربالگری شنوایی نوزادان در اکثر کشورهای جهان OAE وABR می باشد. کاربرد اصلی این دو ابزار در وهلهی اول صرفا برای غربالگری شنوایی و شناسایی کاهش شنوایی در نوزادان می باشد. با این وجود از این دو ابزار در تشخیص افتراقی انواع کاهش شنوایی ها چه در نوزادان و چه در بزرگسالان نیز استفاده می شود.
|
|
طراحی و ساخت نمونه تحقیقاتی دستگاه غربالگری شنوایی نوزادان کاربرد سیگنال های TEOAEو ABR در کلینیک ها جهت بررسی سلامتی یا عدم سلامتی مسیرهای شنوایی و تعیین آستانه های شنوایی است. قیمت بالای نمونه های وارداتی این سیستمها و ظرفیتهای مالی محدود تامین آنها از سوی دیگر، دسترسی بهنگام بیماران و متخصصان شنوایی شناسی را به این سیستم ها محدود کرده است و شانس تشخیص به موقع اختلالات شنوایی نوزادان و اقدامات به هنگام درمانی را مورد تهدید قرار داده است. لذا دستیابی به سیستم قابل اطمینان با قیمت مناسب و قابلیت رشد و ارتقای قابلیتهای آن با پیشرفت دانش فنی در پاسخگویی متناسب به نیاز جامعه مخاطب به لحاظ تعداد و قیمت و عدم وابستگی به تامین از طریق واردات، هدف اصلی این پروژه خواهد بود.
|
|
بررسی نحوه کد شدن عصبی سیگنال پاسخ ساقه مغز به تحریک شنیداری کاربرد سیگنال ABR در کلینیک ها تا کنون فقط جهت بررسی سلامتی یا عدم سلامتی مسیرهای شنوایی با اعمال تحریک صوتی کلیک یا تون بوده است. ولی تا کنون هیچ تست الکتروفیزیولوژی برای بازنمایی صحت شنیداری در کلینیک ها وجود نداشته است. معمولا، ارزیابی های پردازش شنوایی مشتمل بر اندازه گیری های رفتاری است که به دلایلی از قبیل انگیزه پاسخگویی ضعیف، درک ناصحیح وظیفه خواسته شده و امکان اغفال آزمونگر می تواند بسیار پیچیده باشد. وجود افرادی با نارسایی های پردازشی در مسیرهای عصبی شنوایی(APD) ، مشکلات خاص تکلم(SLI) ، درک صحبت در محیط های پر نویز، اختلالات مطالعه و یادگیری(LD) و فقدان روشی جهت تنظیم دقیق پروتزهای کاشت حلزونی(CI) در افراد مبتلا به ضایعه گوش خارجی یا میانی، خصوصا در کودکان، ایده طراحی روشی غیر تهاجمی جهت سنجش و امتیاز دهی نحوه و کیفیت درک صوت، جهت مطالعه دقیق کارکردهای شنوایی را برای محقق ایجاد کرده است.
|
|
طراحی یک رابط مغز و رایانه براساس پتانسیل های برانگیخته ی بینایی به منظور تایپ حروف برروی نمایشگر یک رابط مغز رایانه Brain-Computer-Interface(BCI) سیستمی است که برای انسان این امکان را فراهم می کند تا بدون دخالت مستقیم ماهیچهها و با استفاده از سیگنال مغز خود یک عمل خاص(مانند کنترل یک پروتز، تایپ حروف، بیان منظور ویا کنترل ابزارهای اطراف) را انجام دهد. رابط های مغز رایانه مبتنی بر انواعی از پتانسیل های مستخرج از سیگنال الکتریکی مغز از جمله پتانسیل برانگیخته، P300 و پتانسیل های آهسته قشر مغز، توسعه داده شده اند. اما در این مطالعه رابط های مغز رایانه که براساس پتانسیل برانگیخته بینایی حالت پایدار کار می کنند، به دلیل داشتن سرعت انتقال اطلاعات بالا، نسبت سیگنال به نویز بالا که منجر به صحت مناسب و نزدیک به کاربرد بودن سیستم می شود، در نظر گرفته شده است. اکثر سیستمهای BCI در مطالعات قبل، کارکردی بر اساس فرکانس پایین و متوسط دارند، دامنه بالای پاسخ از مزیتهای این سیستمها در تشخیص صحیح و راحت پاسخ به شمار میرود اما از طرف دیگر محدودیتهایی نظیر خستگی چشم کاربر و احتمال تداخل ریتم سیگنال آلفا با این پاسخ و ایجاد صرع، ایجاب میکند که کارایی این سیستمها در فرکانس بالا و با الگوهای جدید بررسی شود. در این مطالعه به دنبال طراحی یک سیستم BCI برای تایپ حروف برروی نمایشگر براساس الگو های آشوبگونه یا فرکانس بالا بینایی هستیم.
|
|
|
|
|